Hlavní obsah

Italská policie dostala SUV o výkonu 666 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již šestý vůz značky Lamborghini nastupuje do služby u italských strážců zákona. SUV Urus se speciální výbavou bude pomáhat především při záchraně životů.

Italští policisté dostali Lamborghini UrusVideo: Lamborghini

 
Článek

Italská automobilka Lamborghini si vybudovala jméno výrobou úchvatných supersportů s motory V10 a V12, nyní je však jejím bestsellerem citelně praktičtější model Urus, první moderní SUV automobilky. A jeho praktičnost budou nově využívat i italští strážci zákona.

Lamborghini Urus v ostřejší verzi Performante se totiž stalo již šestým vozem, který automobilka zapůjčila italským policistům. Urus tak navazuje na supersporty jako gallardo a huracan, které se objevily na jeho předávání do služeb policistů.

Vůz dostal speciální modro-bílou úpravu exteriéru, vytvořenou divizí Lamborghini Centro Stile, která navazuje na klasické zbarvení italských policejních vozů. Na bocích jsou reflexní loga Polizia, nechybí motiv italské vlajky, na střeše a v masce jsou výstražná světla a nechybí ani siréna.

V přední části kabiny vidíme nový panel s ovládáním vysílačky a výstražných světel, do kufru pak automobilka umístila speciální chladicí zařízení, díky kterému může být urus používán k přepravě orgánů a krevní plazmy. Podobně jako gallardo a huracan předtím.

Vůz je osazen dvakrát přeplňovaným motorem V8, který nabízí výkon 666 koní a 850 Nm točivého momentu. Sprint z 0 na 100 km/h tak Urus Performante zvládá za 3,3 sekundy a maximální rychlost dosahuje 306 km/h.

Lamborghini Urus bude od příštího roku výlučně plug-in hybridem

AutoMoto

Nástupce Lamborghini Urus bude elektrický

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám