Hlavní obsah

Ineos zahájil výrobu pick-upu Quartermaster, dodávky začnou v prosinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z výrobní linky továrny v Hambachu začaly sjíždět první kusy nového pick-upu Ineos Grenadier Quartermaster. Jako první se objednaných vozů dočkají zákazníci v Evropě.

Foto: Ineos Automotive

Ineos zahajuje výrobu pick-upu Grenadier Quartermaster.

Článek

Letošní Festival rychlosti v Goodwoodu přinesl několik zajímavých premiér, přičemž jednou z nich bylo i odhalení nového pick-upu Ineos Grenadier Quartermaster. V pondělí, necelých pět měsíců od představení, oznámila automobilka zahájení jeho výroby ve francouzském závodě v Hambachu.

Automobilka rovněž dodala, že dodávky prvních vozů začnou již v prosinci, přičemž jako první se dočkají zájemci z Evropy. Poté budou následovat objednávky z oblastí Asie a Pacifiku, Subsaharské Afriky a zemí Středního východu. Začátkem roku 2024 společnost zahájí dodávky na severoamerické trhy.

Foto: Ineos Automotive

Výroba probíhá ve francouzském Hambachu.

Připomeňme, že Grenadier Quartermaster vychází ze standardního rámového offroadu Grenadier Station Wagon, jehož rozvor byl prodloužen o 305 mm a kabinu v zadní části nahradila korba. Jméno Quartermaster pak vychází z označení vyššího armádního důstojníka, který je pověřen zásobováním a distribucí zásob.

Pick-up Grenadier Quartermaster by měl být v terénu stejně schopný jako původní offroad Ineos Grenadier. Přináší ale benefit v podobě většího nákladového prostoru a vyšší nosnosti. Korba s rozměry 1200 × 800 mm bezpečně pojme europaletu, nosnost je 760 kilogramů a na kouli vůz utáhne až 3,5 tuny.

Společnost Ineos Automotive zatím představila pouze model s čtyřdveřovou karoserií, v budoucnu ale plánuje nabídnout i model s kratší dvoumístnou kabinou, který bude určen především pro různé zakázkové a komerční přestavby.

Drsný off-road Ineos Grenadier přijíždí i jako pick-up

AutoMoto

Za volantem Ineosu Grenadier: Auto, které chcete potřebovat

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám