Hlavní obsah

Drsný off-road Ineos Grenadier přijíždí i jako pick-up

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ineos nejprve vytvořil SUV Grenadier, aby uspokojil poptávku kupujících, kteří měli pocit, že se nový Land Rover Defender příliš vzdálil původní myšlence odolného pracovního stroje. Nejinak tomu je i v případě pick-up verze s dvojitou kabinou zvané Grenadier Quartermaster.

Foto: Ineos

Ineos Grenadier Quartermaster

Článek

Quartermaster byl minulý týden odhalen na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Je téměř stejný jako stávající off-road až po B sloupek. Odtamtud vytváří svou vlastní identitu díky zvětšenému rozvoru.

Zadní dveře a celá zadní část karoserie se liší, na délku má ložná plocha 1 564 mm, na šířku naměříte 1 619 mm, což umožňuje převážet europaletu.

Quartermaster zvládne užitečné zatížení 760 kg, nabízí stejnou tažnou kapacitu 3 500 kg jako „běžný“ Grenadier a zadní víko unese 225 kg. Ineos říká, že robustní rám a vodotěsný plátěný přístřešek, uzamykatelný rolovací kryt nástavby a střešní nosič jsou k dispozici jako doplňky pro další zvýšení praktičnosti.

Volitelné jsou také uzávěrky předního a zadního diferenciálu pro zákazníky, kteří si myslí, že standardní uzávěrka středového diferenciálu a dvourychlostní rozdělovací převodovka nebudou stačit.

Výkon pochází ze stejných třílitrových šestiválcových zážehových a vznětových motorů BMW, které jsou již nabízeny ve výchozím grenadieru a pohánějí všechna čtyři kola přes osmistupňovou automatickou převodovku ZF.

Zážehový motor má výkon 286 k, točivý moment 450 Nm a zrychlení z nuly na 100 km/h za 8,8 sekundy, zatímco vznětový s 249 k a 550 Nm diesel potřebuje o sekundu déle. Tato čísla ve sprintu jsou totožná s údaji, které Ineos uvádí pro SUV, stejně jako maximální rychlost 160 km/h uvedená pro oba motory.

S prodejem pick-upu na českém trhu za dosud nezveřejněnou cenu počítá i český dovozce Dajbych 4×4.

Ineos Grenadier naživo: Velký offroad překvapuje schopnostmi i technikou

AutoMoto

Miliardář představil svůj nezničitelný offroad za cenu spíše lidovou

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám