Hlavní obsah

Indický výrobce zastaralých motorek ukázal krásný koncept

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakt, že indická firma Royal Enfield bude někdy dělat koncepty motocyklů, to by v osmdesátých letech minulého století nečekal asi nikdo. Ani před deseti lety. Jenže podívejte, jakou nádheru přivezli Indové na italský motoristický veletrh EICMA.

Foto: Royal Enfield (2x)

Royal Enfield Concept KX

Článek

Motorkáři znají indickou značku Royal Enfield jako výrobce klasických motocyklů, u nichž označení „klasický” platí opravdu silně. Vždyť model Enfield Bullet (původně z roku 1931) se vyrábí od roku 1955 v Indii v prakticky nezměněné podobě.

Indická značka nikdy moc neinvestovala do vývoje moderních technologií či motorů. Kdo chce tradiční motorku ze staré školy, už si dnes nekupuje Harley, ale Royal Enfield.

Foto: Royal Enfield

Royal Enfield Concept KX

A přesto. Na nedávné výstavě EICMA se ukázal nádherný koncept KX. Vypadá opravdu skvěle. Je to takové steampunkové osvěžení. A přitom základy motocyklu jsou prý stále vyrobitelné a funkční.

Motor je prý vidlicový dvouválec o objemu 838 ccm, který byl vyvinut s firmou Polaris. Škoda, že neznáme údaje o výkonu.

Uvidíme, jestli se tahle indická značka někdy odhodlá k tomu, aby něco takového postavila na silnice a značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám