Hlavní obsah

Hyundai předvedl další minivan. Zmenšená staria se však do Evropy nechystá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský Hyundai na rozdíl od většiny ostatních výrobců stále věří na segment velkoprostorových MPV a po velkolepém uvedení modelu Staria představuje jeho o něco menšího sourozence s názvem Stargazer. Model je určen pro Indonésii.

Foto: Hyundai

Hyundai Stargazer

Článek

Rodiny v Indonésii, které touží po velkoprostorovém vozidle se třemi řadami sedadel, mají důvod k radosti. Jihokorejská automobilka Hyundai pro tamní trh představila zcela nový model Stargazer, MPV, které nápadně připomíná evropský Hyundai Staria.

Foto: Hyundai

Hyundai Stargazer

Novinka nese jasné tvary typické pro vozy segmentu MPV, má velké čelní sklo a poměrně velkou světlou výšku. Vpředu vůz zdobí LED světelná lišta po celé šířce, auto má hranaté podběhy, patnácti či šestnáctipalcová litá kola, trojúhelníková zadní světla a černou střechu.

Hyundai představil dva koncepty sportovních elektromobilů

AutoMoto

V interiéru má stargazer šest či sedm sedadel ve třech řadách. Nákladový prostor při všech zvednutých sedadlech činí 200 litrů a zvětší se na 585 litrů při sklopení třetí řady. Uvnitř pak nechybí řada držáků na nápoje, loketní opěrky a sklápěcí stolky. Palubní deska a volant jasně odkazují na současné interiéry Hyundai. Vůz dostal osmipalcový displej infotainmentu a řadu volitelné výbavy.

Foto: Hyundai

Hyundai Stargazer

Hyundai bude vůz nabízet v Indonésii ve čtyřech variantách výbavy Active, Trend, Style a Prime. Pod kapotu ale budou moci zákazníci zvolit jen jeden motor. Jedná se o atmosférický čtyřválec 1,5 litru, který nabídne 115 koní a točivý moment 144 Nm. Výkon je přenášen na přední nápravu pomocí šestistupňové manuální převodovky nebo automatu CVT.

Hyundai odhalil techniku Ioniqu 6. Aerodynamický sedan má být velmi úsporný

AutoMoto

Hyundai Stargazer se bude lokálně vyrábět v Indonésii a společnost už začala přijímat první objednávky. Cena začíná na 243 300 000 indonéských rupií (389 000 Kč) za základní manuální převodovku až po 307 100 000 indonéských rupií (500 000 Kč) za vlajkovou loď s automatickou převodovkou.

Mezi rivaly v segmentu cenově dostupných MPV patří pro Evropana neméně exotické vozy jako Toyota Avanza, Mitsubishi Xpander a Suzuki Ertiga.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám