Hlavní obsah

Hyundai představila nové Santa Fe

Novinky, aak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po uvedení nové Sonaty a faceliftech dalších modelů představila ve středu korejská automobilka Hyundai nové Santa Fe pro Evropu a severoamerický trh. Sportovně užitkový vůz vyjede v novém již v příštím roce.

Článek

Vývoj korejskou automobilku stál zhruba 155 miliónů dolarů a trval 26 měsíců. Pokračovatel byl vyvíjen pod kódovým označením CM a je posazen na podvozku s rozvorem 2700 mm, což je oproti předchůdci o 80 mm více.

Větší rozvor se projevil i zvětším vozu v dalších parametrech. Na délku tak novinka povyrostla o 150 mm, na šířku 55 mm a výšku o 50 mm. Interiér díky tomu nabízí více místa a pohodlí, uvádí automobilka.

Pod kapotou bude mimo jiné nový turbodieselový motor o objemu 2,2 litru disponující maximálním výkonem 112 kW. Dodáván bude ve spojení s novou pětistupňovou převodovkou s manuálním nebo automatickým režimem. Vstřik paliva do válců zajišťuje druhá generace systému common rail s novým 32-bitovým mikroprocesorem. Předchozí generace pracovala s procesorem 16-bit. Pohonná jednotka splňuje emisní normu Euro 4.

V České republice by nové Santa Fe mohlo být uvedeno na trh nejpozději v polovině příštího roku. Evropskou premiéru si totiž odbude na březnovém autosalónu v Ženevě.

Hyundai Motor Co. představila novinku ve středu v Koreji, pro příští rok počítá s prodejem 60 tisíc kusů na domácích trzích a 150 tisíc vozů na export.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám