Hlavní obsah

Hranatěji už to snad nejde. Nový Hyundai Santa Fe se předchůdci nepodobá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Hyundai pokračuje ve velmi odvážných designech nových modelů. Až futuristický vzhled dostala nová generace SUV Santa Fe.

Foto: Hyundai

Nový Hyundai Santa Fe

Článek

Dosavadní Hyundai Santa Fe byl na trhu od roku 2018, je tedy čas na novou generaci. Vyznačuje se hranatými proporcemi a stylovými detaily či novými světlomety ve tvaru písmene H.

Pátá generace Santa Fe je automobilkou popisovaná jako radikální odklon od stávajícího modelu. Zatím je k vidění právě jen design, technické detaily budou odhaleny v srpnu.

Příď je definována světlomety ve tvaru H a motivem H na spodní mřížce chladiče, který odkazuje na logo automobilky. Tvar pokračuje i na zádi, ale plocha je celkově jednodušší. Mezitím ostře ohraničené blatníky a 21palcová kola dodávají novince robustní vzhled.

Foto: Hyundai ČR

Pro srovnání: Současný Hyundai Santa Fe

Automobilka říká, že crossover páté generace má dlouhý rozvor a široké víko zavazadlového prostoru, které nabízí majitelům spoustu nákladového prostoru. Ačkoli ještě neprozradila, jak velký objem bude mít uvnitř, tvrdí, že plně sklopná sedadla druhé a třetí řady poskytnou vnitřní prostor „nejlepší ve své třídě“.

Na rozdíl od strohého exteriéru má být interiér rafinovaný a otevřený. Zakřivený displej spojuje 12,3palcový digitální sdružený přístroj a infotainment. Nechybí ani fyzická tlačítka na středové konzoli.

Zatímco Hyundai nenabídl žádné technické detaily, odznak „2,5T“ na zádi prozrazuje, že dostane přeplňovaný čtyřválcový motor o objemu 2,5 litru, který v současném Santa Fe produkuje 277 koní. Očekávat lze také 1,6litrový hybridní čtyřválec s plug-in hybridní variantou.

Více Hyundai prozradí během srpna.

Test Hyundai Santa Fe Plug-in Luxury: Korejský Američan může vyzvat i prémiové značky

Testy

Nový Hyundai Kona naživo: Futuristický design a prostornější interiér

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Hyundai Santa Fe

Výběr článků

Načítám