Hlavní obsah

Hispano Suiza se vrací s modernizovaným elektro-supersportem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hispano-Suiza oslaví 120. výročí založení speciální verzí elektrického supersportu Carmen. Má název Sagrera a nabídne karbonový bodykit i větší baterii.

Foto: Hispano-Suiza

Silueta Hispano-Suiza Carmen Sagrera

Článek

Pojem Hispano-Suiza má fanoušek motorismu často spojen zejména se Škodou Hispano-Suiza z 20. let minulého století, jedná se ovšem o španělskou automobilku, která vznikla v roce 1904. Do povědomí se v moderní době dostala elektrickým supersportem Carmen, který se představil na ženevském autosalonu v roce 2019.

Ten v blízké budoucnosti dostane novou, ostřejší verzi, nazvanou Sagrera. Zatím se neodhalila celá, z upoutávek jsou však poměrně jasné úpravy zevnějšku, zahrnující mimo jiné nové zadní křídlo. To je spolu s dalšími díly samozřejmě karbonové a detaily exteriéru jsou zvýrazněny zlatou barvou.

Vůz dostane také větší baterii, místo standardních 80 kWh tu bude 103kWh akumulátor. To pravděpodobně pomůže dojezdu. Vzrůst by také mohl výkon, a to dost možná i nad 820 kW (1114 k); tolik nabízela speciální edice Boulogne, odhalená v září 2021.

Sagrera bude zároveň oslavou 120. výročí založení značky. Kdy se konkrétně odhalí, zatím není jasné, ale jistě na sebe premiéra nenechá dlouho čekat. Informace o ceně a dostupnosti zatím nebyly zveřejněny.

Čínský hypersport Aion Hyper SSR poprvé dorazil do Evropy, má působivé parametry

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Hispano-Suiza (automobilka)

Výběr článků

Načítám