Hlavní obsah

Harley-Davidson chce koupit Ducati

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson připravuje nabídku na převzetí italského rivala Ducati, který je součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Hodnota transakce by podle nich mohla činit až 1,5 miliardy eur (39,4 miliardy korun).

Foto: H-D

Harley-Davidson Street Bob

Článek

Prodej značky Ducati by Volkswagenu pomohl financovat reorganizaci aktivit po skandálu kolem falšování testů emisí naftových vozů. Nabídky na značku Ducati podle zdrojů připravují rovněž indický výrobce Bajaj Auto a některé investiční fondy.

Společnost Ducati vznikla v roce 1926 v Boloni jako malá rodinná firma, která vyráběla rádiové součástky. Na motocyklový trh vstoupila v roce 1949 a postupně se rozrostla na předního světového výrobce motocyklů. Svého času byla považována za motocyklový ekvivalent Ferrari.

Foto: Ducati

Ducati Panigale R

Proti prodeji divize Ducati se stavějí odbory, které ovládají polovinu křesel v dvacetičlenné dozorčí radě Volkswagenu. „Ducati je klenot, jehož prodej nemá podporu zástupců zaměstnanců v dozorčí radě Volkswagenu," uvedl mluvčí závodní rady koncernu. „Harley-Davidson je z hlediska technologií na míle daleko za Ducati," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám