Hlavní obsah

Hamann Murciélago LP640: padlý sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richard Hamann připravil další lahůdku pro zákazníky své stejnojmenné tuningové firmy. Ti, kteří chtějí naprostý automobilový vrchol, mohou přijít právě sem a za "malý" obolus si zakoupit nesilnější Lamborghini Murciélago s pořádným dopingem.

Článek

Když bylo představeno nejrychlejší Lamborghini všech dob s názvem LP640 (kde číslo udává výkon v koních) [celá zpráva], lidé se ptali, kam to s italskou značkou ještě půjde? Je vůbec možné takový výkon a dynamické vlastnosti ukočírovat? Patrně ano, jinak by Richard Hamann neudělal svůj poslední kousek.

Právě nejrychlejší Lambo s vidlicovým dvanáctiválcovým agregátem o objemu 6,5 l si vzal do parády a zkusil z něj vyždímat ještě víc. A že toho tam ještě zbývalo! Vždyť z původního výkonu 471 kW (již zmíněných 640 k) dokázal zvednout křivku až k hranici 507 kW (690 k). Není se co divit, že maximální rychlost vzrostla na 350 km/h a zrychlení z 0 na 100 km spadlo o 0,2 s na 3,2 s.

:. Kliknutím a obrázek jej zvětšíte na původní velikost

Vnější vyvážená podoba naštěstí zůstala zachována. Jen zadní partie dostala nové karbonové křídlo a kola jsou superlehká ze série Edition Race o průměru 21 palců. Hamann připravil pro vůz i příplatkovou výbavu v podobě speciálního kvalitního bílého laku, který murciélagu opravdu sluší.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám