Hlavní obsah

Ford Transit stokrát jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford na výstavě užitkových vozů v Birminghamu představil různé úpravy nové generace Fordu Transit. V nabídce bude jak nový motor, tak i zvětšený objem ložné plochy, zesílené nápravy, ale i vizuálně rychlejší koncept SportVan.

Článek

Ford se rozhodl, že podpoří prodeje svého již dlouho nejprodávanějšího užitkového vozu a vezme v potaz připomínky svých zákazníků. Tak například v nabídce chyběla verze, která by byla určená na dálkové jízdy, tedy s velkou nádrží. Ford tak vytvořil speciální větší nádrž o objemu 108 l.

Pak jsou tady také zákazníci, kterým je současná motorová paleta příliš úzká a především v horní části si žádali něco lepšího. Do nabídky tak skočí pětiválec o objemu 3,2 l s výkonem 147 kW, jehož točivý moment dosahuje pěkných 470 N.m.

Třetí úprava směřuje k velkoobjemovým přepravcům. Někteří z nich jistě uvítají zvýšenou nosnost přední (1850 kg) i zadní nápravy (3300 kg). K úpravě pružení bylo nutné také změnit brzdy a vyztužit i nosníky.

Ford ale také na autosalonu ukázal model Transit v konceptu SportVan. Tenhle vůz by na první pohled mohl být následovníkem okruhového transitu, postaveném na podvozku formule. Jenže už bližší ohledání ukáže, že zdání klame. Tohle nejsou formulové pneumatiky, světlá výška je klasická a změny jsou jen na náraznících, laku a ráfcích. Ani motor nebyl upraven, takže o voze můžeme říct - nuda.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejstarší Transit v ČR má 40 let

Nejstarší Ford Transit v České republice má čtyřicet let, byl vyroben v říjnu 1965, dva měsíce po zahájení produkce typu. Nalezen byl na základě soutěž...

Ford Transit: Jedeme dál

Nejpopulárnější a nejprodávanější užitkový vůz v Evropě se obrodil. Teď už nemá tu typickou vizáž, která se přenášela z generace na generaci. Nyní má vzhled...

Ford Transit i jako čtyřkolka

Nabídka modelové řady Transit se rozrůstá o verzi s pohonem všech kol, označenou jako AWD (All Wheel Drive). Mechanický systém automaticky připojí pohon přední...

Výběr článků

Načítám