Hlavní obsah

Ford Mustang přijíždí v edici GT California Special, sází hlavně na modré doplňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmá generace Fordu Mustang dostala novou edici GT California Special, jejíž tradice sahá až do roku 1968. Speciál je dostupný jako kupé i kabriolet, pod kapotou má motor V8 a zaujme výraznými modrými doplňky.

Ford Mustang GT California SpecialVideo: Ford

 
Článek

Ford Mustang je vozem s dlouhou tradicí, kterou automobilka ráda připomíná. Například již v příštím roce nás čekají oslavy 60. výročí od představení modelu, nyní však značka upozorňuje na jednu z jeho speciálních výbav v moderním pojetí.

Řeč je o edici GT California Special, která byla poprvé představena v roce 1968 a poprvé se v moderní formě vrátila až v roce 2007. Nyní však s touto speciální edicí přijíždí i nová generace Fordu Mustang a zákazníci se opět mají na co těšit.

Vůz už na první pohled zaujme výraznými doplňky v modré barvě Rave Blue, jako jsou rámečky v masce chladiče, 19palcová litá kola nebo lemy emblémů GT a 5.0. V masce je modré logo GT/CS, vůz má ztmavená světla a na bocích je specifická grafika kombinující modrou a černou barvu.

Podobná barevná kombinace se objevuje také v kabině. Volant, výplně dveří a sedadla dostala modré perforované čalounění Navy Pier v kombinaci s černou kůží Ebony Black. Výše zmíněné prvky i kabinu navíc doplňuje dvoubarevné kontrastní prošívání v odstínech Raptor Blue a Metal Grey. Palubní desku zdobí nápis California Special, zatímco na koberečcích je alespoň logo GT/CS.

Vůz je standardně dostupný pouze s 5,0litrovým motorem V8, který ale může být spojen s šestistupňovým manuálem nebo desetistupňovým automatem. Na americkém trhu už je možné vůz i objednat, o dostupnosti na evropském trhu se však výrobce zatím nezmínil. V minulosti ale výbava California Special nakonec doputovala i na starý kontinent.

Tohle by neprošlo ani na závodech. Nejvýkonnější Ford Mustang ukazuje svou aerodynamiku

AutoMoto

Ford Mustang bude mít osmiválec, dokud to jen půjde

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám