Hlavní obsah

Filipínci objevili v kontejneru vzácný McLaren, majitel ho kvůli daním vydával za Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celní úřad za Filipínách si připsal cenný úlovek. Na kontejnerové lodi v Manile totiž celníci objevili vzácný britský sporťák McLaren 620R, který se jeho majitel snažil vydávat za Porsche Cayman. Chtěl tak ušetřit na extrémně vysokých daních, které jsou na tamní trh s exotickými vozy uvaleny.

Foto: McLaren

McLaren 620 R

Článek

McLaren 620R je příbuzným modelem závodního 570 S GT4 s tím rozdílem, že je homologován i do běžného silničního provozu. Vzniklo pouze 350 kusů s výkonem 620 koní a jeden z nich si pořídil zatím neznámý Filipínec, ovšem patrně nelegálním způsobem.

Motor nástupce McLarenu F1 je přehlídkou superlativů

AutoMoto

O případu informoval tamní celní úřad, který vozidlo objevil v jednom z lodních kontejnerů v přístavu v hlavním městě Manile při namátkové kontrole. Mělo k tomu dojít v 16. července s tím, že majitele vozu za pokus o propašování zatkli před dvěma dny.

Vůz totiž vydával za Porsche Cayman, aby ušetřil na dani. McLaren 620R totiž v USA stojí asi 299 tisíc dolarů, tedy přibližně 6,6 milionu korun. Kvůli vysoké dani ale na Filipínách cena vzrostla na sumu více než dvakrát vyšší. Majitel by zaplatil bezmála 15 milionů korun.

Jen pro srovnání, za Porsche Cayman, za něhož svůj závodní McLaren muž vydával, by celním úřadům samozřejmě také přistála na účet velká daň. Jednalo by se ovšem o zlomek, tedy v přepočtu asi 660 tisíc korun.

Majitel tak chtěl nad zákony vyzrát, místo toho ale bude tvrdě pykat. A co víc, na Filipínách panuje v posledních letech trend, při kterém se vládou zabavené luxusní vozy úmyslně ničí. Doufejme proto, že extrémně vzácná limitovaná edice neskončí pod buldozerem, ale v aukci si ji bude moci koupit nový majitel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám