Hlavní obsah

Fiat se opět stal jedničkou koncernu Stellantis, úspěch slaví v Evropě i ve světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat si již potřetí připsal titul nejprodávanější značky v rámci koncernu Stellantis, který patří k největším výrobcům automobilů na světě. Značce pomohly úspěchy v Evropě i na světových trzích.

Foto: Stellantis

Nejpopulárnější modely značky Fiat

Článek

Fiat si za rok 2023 připsal 1,35 milionu prodaných vozidel, čímž překonal značky jako Opel, Peugeot či Citroën, se kterými je součástí koncernu Stellantis. Fiat tak dosáhl 12% meziročního růstu a titul nejprodávanější značky v rámci koncernu drží již třetím rokem.

Pro úspěch značky byl důležitý její výrazný podíl na některých světových trzích. Mezi ty nejdůležitější patří brazilský (21,8% podíl na trhu), italský (12,8% podíl), turecký (15,7% podíl) a alžírský trh, kde značka drží dokonce 78,6 % trhu.

V Brazílii si nejlépe vede pick-up Strada, který se v Evropě neprodává. V Itálii je nejpopulárnější model Panda a na trzích v Turecku a Alžírsku se vysoké popularitě těší především dostupnější modely Egea a Tipo.

Nový Abarth 75° Anniversario oslavuje významné výročí i spalovací motory

AutoMoto

V Evropě se elektrický Fiat 500e stal nejprodávanějším městským elektromobilem, na poli modelů se spalovacími motory si modely 500 a Panda odvezly vítězství ve svých segmentech. Užitkový Fiat Ducato se pak stal nejprodávanějším užitkovým vozem skupiny Stellantis a sedmým neprodávanějším užitkovým vozem v Evropě.

Fiat také patří mezi nejpopulárnější značky na jihoamerických trzích, kde drží 14,5% podíl a za rok 2023 zde prodal 542 000 automobilů.

Na letošní rok pak automobilka plánuje důležitou premiéru čistě elektrického modelu Fiat Panda, který by měl být dostupným elektrickým crossoverem.

Rusové začali stavět z čínských dílů falešné citroëny. Bez vědomí automobilky

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám