Hlavní obsah

Fiat 500 se spalovacím motorem zůstane v nabídce, elektromobil není náhradou

Novinky, laz

Elektrický Fiat 500e, který se měl představit na zrušeném autosalonu v Ženevě a stihl to jen online, není plnohodnotným nástupcem spalovací verze. Ta v nezměněné podobě pokračuje v nabídce.

Foto: Fiat

Nový Fiat 500e

Článek

Nový Fiat 500 dostal do názvu písmeno „e”, elektrické pohonné ústrojí, ale i nový design exteriéru a zcela přepracovaný interiér. Ihned po premiéře se Italové nechali slyšet, že v novém kabátu zůstane pětistovka jen elektromobilem.

Se zpožděním se však dovídáme, že aktuální generace stylového městského vozu zůstane v nabídce, i se svými spalovacími motory. Součástí budou stále jak klasické motory, tak i nedávno představené mildhybridní varianty.

Foto: Fiat

Fiat 500 se spalovacím motorem

Foto: Fiat

Nový Fiat 500e

„Budeme nabízet Fiat 500 na benzín tak dlouho, jak bude trvat zájem o tento vůz ze strany zákazníků,” sdělil pro britský Autocar šéf Fiatu Olivier François s tím, že prodeje tohoto modlu byly už dříve rozdělené na levnější a exkluzivnější modely.

„Musíme být připraveni. Dnes už po elektromobilech existuje reálná poptávka a víme, že to bude i kvůli předpisům gradovat,“ doplňuje François.

Fiat má novou pětistovku, rovnou včetně edicí od módních značek

AutoMoto

Fiat 500e má pod kapotou elektromotor o 120 koních, který čerpá energii ze 42kWh baterie v podlaze. Zrychlení na stovku je 9 sekund a nejvyšší rychlost je 150 km/h. Baterie má stačit na 320 km dojezdu dle metodiky měření WLTP a vůz zvládá rychlonabíjení až 85kW stejnosměrnou nabíječkou; to se na 80 procent dobije za 35 minut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám