Hlavní obsah

Ferrari uvedlo další jedinečný model. Nemá střechu a odkazuje na minulost

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divize speciálních projektů Ferrari uvedlo další jedinečný vůz na míru zákazníkovi. Vůz zvaný SP-8, který si objednal klient z Tchaj-wanu, je modelem F8 Spider. Byla mu odříznuta elektricky zatahovací pevná střecha, aby vznikl skutečný roadster bez jakékoli střechy.

Foto: Ferrari

Ferrari SP-8

Článek

SP-8 je víc než jen F8 Spider bez střechy s efektním dvoubarevným lakem, protože se vyhýbá mnoha dílům sériového vozu. Například přední světlomety jsou zcela nové, zatímco zadní světla jsou z modelu Roma, ale s grafikou na míru.

Čelní sklo a koncovky výfuku jsou zase odvozeny z modelu 296 GTB. Pokud jde o kola s retro designem, pětipaprskové disky s matně šedým povrchem jsou moderním pojetím kol legendárního modelu F40 z osmdesátých let.

Široká hliníková přední maska je vyrobena z jediné formy vytištěné 3D tiskem a zahrnuje vertikální pruhy, což je dalším retro prvkem. Rovněž na krytu motoru jsou podélné proužky, které připomínají klasické modely, jako je Testarossa.

Ferrari uvádí, že technici strávili spoustu času zdokonalováním karoserie pomocí simulací výpočetní dynamiky tekutin, aby bylo zajištěno, že vůz zůstane aerodynamicky tichý i bez střechy.

U osmiválce umístěného uprostřed nedošlo k žádným změnám, takže 3,9litrový motor se dvěma turbodmychadly nadále produkuje 710 koní a 770 newtonmetrů točivého momentu, které putují na zadní kola.

Ferrari SP-8 je vystaveno v Itálii na trati Mugello a zůstane tam až do konce akce Finali Mondiali Ferrari 2023, tedy do 30. října. Jeho další zastávkou bude Muzeum Ferrari v Maranellu, kde bude vystaveno od 16. listopadu do března 2024.

Jedinečné Ferrari 812 Competizione vypadá jako oživlá skica

AutoMoto

Ferrari F8 Tributo v pohybu. Poslechněte si vylepšený osmiválec

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám