Hlavní obsah

Erdogan chce v Turecku závod Tesly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan požádal šéfa Tesly Elona Muska, aby v Turecku postavil závod automobilky, uvedlo ředitelství prezidentského úřadu pro komunikaci. Erdogan je ve Spojených státech na zasedání Valného shromáždění OSN.

Foto: Profimedia.cz

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan během setkání s Elonem Muskem v New Yorku

Článek

S Muskem se Erdogan setkal v Tureckém domě, 36patrovém mrakodrapu na Manhattanu, nedaleko sídla OSN. Šéf Tesly podle prezidentského úřadu uvedl, že s automobilkou spolupracuje již celá řada tureckých dodavatelů, a země se tak řadí mezi přední kandidáty.

Automobilka má v současné době šest továren a sedmou staví v mexickém státě Nuevo León. Musk v květnu uvedl, že Tesla pravděpodobně vybere místo pro novou továrnu do konce letošního roku.

Turecký prezident během schůzky projevil zájem o spolupráci se společností Starlink, která prostřednictvím sítě satelitů poskytuje internet, a v oblasti umělé inteligence (AI). Musk reagoval tím, že vesmírná společnost SpaceX, pod níž Starlink spadá, si přeje spolupracovat s tureckými úřady na tom, aby získala licence k poskytování služeb v Turecku.

Erdogan pozval Muska na turecký letecký a technologický festivalu Teknofest, který se bude konat koncem září v Izmiru. Musk údajně na festival dorazí.

Směrovky na volantu a volič převodovky na displeji. Tesla Model 3 prošla rozsáhlou modernizací

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám