Hlavní obsah

Elektrický supersport nabídneme první, říká šéf Ferrari Marchionne

„Pokud má někdo postavit elektrický supersport, Ferrari bude první,” prohlásil šéf Ferrari Sergio Marchionne na probíhajícím detroitském autosalonu (USA).

Foto: Profimedia.cz

Sergio Marchionne, šéf Ferrari a koncernu FCA

Článek

Automobilka Ferrari postaví elektrický supersport s bateriemi jako konkurenci pro vozy značky Tesla.

„Nechci snižovat, co Elon Musk (šéf Tesly) udělal, ale myslím si, že to zvládneme všichni,” dodal Marchionne v Detroitu.

Marchionne byl ohledně alternativních pohonů a nových technologií léta skeptický. Ještě před otevřením bran letošního detroitského autosalonu však v rozhovoru uvedl, že je správný čas pro posun. Například odhaduje, že do roku 2025 bude méně než polovina nově prodaných aut bez elektrického pohonu.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari (2013)

Ferrari není v elektromobilitě nováčkem. Byť žádné elektroauto aktuálně neprodává, před několika lety mělo svého zástupce ve „svaté trojici hybridních hypersportů”, jak motoristická média označovala trio Porsche 918 Spyder, McLaren P1 a LaFerrari.

O plně elektrickém supersportu však zatím nemáme žádné konkrétnější zprávy. Na rozdíl od Tesly, která pro svůj Roadster zveřejnila cíle, kterých při vývoji chce dosáhnout, si v případě Ferrari musíme nejspíš počkat, až bude něco konkrétního na světě. Kdy se to má stát, není známo, odhad na příští dekádu asi nebude mimo realitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám