Hlavní obsah

Elektrický smart dostane netradiční jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept Smart #1, který se ukázal na loňském mnichovském autosalonu, se dostane do produkční podoby se stejným názvem, symbol křížku zůstane. Podle automobilky tak evokuje stanovování trendů v digitální době.

Smart #1 ve větrném tuneluVideo: Smart

 
Článek

Měli jsme v názvech aut apostrofy a podtržítka, máme v nich pomlčky a taky tečky bez mezer na správných místech. Pomyslná královna bizarních pojmenování Kia pro_cee'd (sic) bude brzy mít vyzyvatele – Smart #1.

Smart míří do vod crossoverů, v Mnichově představil roztomilý Concept 1

AutoMoto

Nový smart se bude vážně jmenovat #1, stejně jako koncept odhalený na loňském mnichovském autosalonu. Automobilka to odhalila tiskovou zprávou, ke které připojila několik fotek maskovaného vývojového prototypu.

Takové označení každý přečte „číslo jedna“, což byl zcela jistě záměr marketingových mágů značky. Naštěstí to automobilka i vysvětlila – symbol křížku, dnes běžně označovaný jako hashtag, podle ní „evokuje stanovování trendů v digitální době“.

Foto: Smart

Smart #1 při zimním testování

Ať už je jméno jakékoliv, na kvality vozu vliv zrovna nemá. A ty by podle dostupných informací neměly být k zahození. Malý hatchback – přinejmenším v maskovací fólii jako crossover opravdu nevypadá – má mít koeficient aerodynamického odporu pouze 0,29, což pomůže snížit spotřebu elektřiny při jízdě vyššími rychlostmi.

Také má mít aktivní klapky v přední masce, které se zavřou, nebude-li třeba chladit baterii, a zapuštěné kliky se speciální funkcí prorážení ledu. Ta zatím nebyla přesně specifikována, ale má sloužit k tomu, aby byly výklopné kliky použitelné, i když auto pokrývá vrstva ledu nebo námrazy.

Foto: Smart

Smart #1 při zimním testování

V zimě se bude hodit také funkce předehřívání baterie, aby bylo nabíjení co nejefektivnější, i když vůz připojíte k rychlonabíječce pár minut po vyjetí za mrazivého rána. Jak to všechno bude fungovat, bychom se měli dozvědět ještě letos, kdy má být vůz představen.

Reklama

Související články

Daimler se přejmenuje na Mercedes-Benz

Německá firma Daimler AG se bude od 1. února jmenovat Mercedes-Benz, stejně jako její nejznámější produkty. Má to pomoci zvýšení hodnoty na finančních trzích...

Výběr článků

Načítám