Hlavní obsah

Elektrický Range Rover se poprvé ukázal při finálním testování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po půlstoletí spalovacích motorů v Range Roveru se blíží premiéra čistě elektrické verze. Bude se prodávat vedle stávajících spalovacích motorů ve shodné karoserii. Nové upoutávky, které byly zveřejněny, ukazují luxusní SUV bez kamufláže, protože není co skrývat. Vypadá téměř identicky s konvenčně poháněným modelem.

Foto: JLR

Range Rover Electric

Článek

Range Rover Electric zapózoval před oficiálními fotografy během testů prototypů v chladném počasí za polárním kruhem. Land Rover také testuje tiché SUV v pouštích Středního východu.

Je propagován jako „nejtišší a nejpropracovanější Range Rover, jaký byl kdy vytvořen“, a má nově vyvinutý systém kontroly trakce. Ve srovnání se standardním systémem na bázi ABS dokáže distribuovat řízení prokluzu kol do každé elektrické pohonné jednotky. Tím se zkrátí reakční doba točivého momentu na každém kole z přibližně 100 milisekund na 1 milisekundu.

O pohonu toho Land Rover zatím příliš neuvádí, očekává se ale výkon a dynamika podobné s osmiválcovou motorizací, tedy systémový výkon kolem 500 koňských sil.

Elektromobil využije stejnou modulární podélnou architekturu (MLA) jako výchozí verze se spalovacími motory a bude mít 800voltovou architekturu pro rychlé nabíjení.

Chystané SUV bude druhým elektrickým modelem skupiny JLR po Jaguaru I-Pace uvedeném na trh v roce 2018. Zatímco menší elektromobil montuje Magna Steyr v rakouském Grazu, Range Rover Electric se bude vyrábět v Solihullu ve Spojeném království.

Novinka bude odrazovým můstkem k cíli společnosti JLR dosáhnout do roku 2036 nulových emisí výfukových plynů.

Range Rover Sport v elektrické verzi má dorazit ještě letos

AutoMoto

Test Range Roveru: Do lesa i na operu

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám