Hlavní obsah

Elektrický pick-up Ram je tu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Fordu a Chevroletu má elektrickou verzi svého velkého amerického pick-upu i Ram patřící do skupiny Stellantis. Vychází z nedávno uvedeného předprodukčního konceptu.

Článek

Jen několik týdnů poté, co na lednovém veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas předvedl dramatický koncept elektrického picku-pu, který bude konkurovat Fordu F-150 Lightning, nyní Ram odhalil produkční verzi.

Model zvaný 1500 REV je více než podobný svému spalovacímu protějšku, v podstatě jde o elektrickou verzi Ramu 1500. Sdílí stejný tvar jako standardní model se spalovacím motorem, přičemž hlavní rozdíly spočívají v aktualizované přední a zadní části, které napodobují moderní styl zmíněného konceptu, včetně futuristických světel, mřížky chladiče, nového loga a designu kol na míru.

V současné době je k dispozici omezený pohled do interiéru, ale zdá se, že kabina se proti benzínovému 1500 nezměnila, kromě přidání předního displeje na straně spolujezdce, který je podobný tomu, jaký má Jeep Grand Wagoneer. Stejně jako jeho konkurenti Ram také přichází s předním zavazadelníkem.

Ram již dříve uvedl, že pick-up je postaven na nové platformě STLA Frame, zaměřené na užitková vozidla a pro elektromobily s karoserií na rámu. Slibuje, že nabídne více než 500 mil (804 km) čistě elektrického dojezdu, není však potvrzeno, že se takové číslo bude týkat i této novinky.

Zatímco tažné kapacity ještě nebyly zveřejněny, automobilka prohlásila, že v rámci konkurence vede, což naznačuje, že vůz bude schopen táhnout více než 4535 kg, které nabízejí Chevrolet Silverado EV a Ford F-150 Lightning, a může dokonce překonat udávaných 6350 kg Tesly Cybertruck.

Ram spustí americké objednávky ještě v únoru, na evropském trhu značka nepůsobí.

Tesla Cybertruck se má výroby dočkat na konci roku 2023

AutoMoto

Ram ukázal předprodukční elektrický pick-up. Má odnímatelnou obrazovku a umí následovat chodce

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám