Hlavní obsah

Ram ukázal předprodukční elektrický pick-up. Má odnímatelnou obrazovku a umí následovat chodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho se očekává, kdy se značka Ram pustí do souboje elektrických pick-upů, například s Fordem F-150 Lightning, Chevroletem Silverado EV a Rivianem R1-T. Novinka je stále nejméně rok od sériové podoby, ale leccos naznačuje už koncept zvaný Ram Revolution 1500 BEV.

Foto: Ram

Koncept Ram 1500 Revolution BEV

Článek

Americká užitková značka skupiny Stellantis na veletrhu spotřební elektroniky CES 2023 v Las Vegas ukazuje elektrický pick-up v předprodukční formě. Nejde přitom jen o elektrický pohon, Revolution je nabitý novými funkcemi včetně displejů na volantu, odnímatelného displeje na palubní desce a autonomních funkcí, které umožňují, aby vás vůz při chůzi následoval. Ram ponechal ve zveřejněné specifikaci hnacího ústrojí několik prázdných míst a uvedl pouze, že Revolution jezdí na nové platformě Stellantis STLA Frame, má pohon všech kol se dvěma elektromotory, vzduchové odpružení a řízení čtyř kol. 800voltová architektura může nabíjet výkonem až 350 kW, což umožňuje dodat 100 mil (161 km) dojezdu za pouhých 10 minut. Z dřívějších prezentací Stellantisu také víme, že užitkové vozy postavené na platformě STLA Frame by měly mít dojezd až 800 km.

Od městských aut po pick-upy. Stellantis plánuje čtyři elektrické platformy

AutoMoto

Uvnitř dominuje 14,2palcový displej informačně-zábavního systému, který nejenže tablet připomíná, ale po vyjmutí jím i skutečně může být.

Součástí je i elektricky poháněná skládací zadní stěna, která odděluje ložný prostor od kabiny. Po sklopení lze převážet předměty dlouhé až 5,5 m.

Autonomní řízení dosahuje třetího stupně, využívá informace ze senzorů a kamer, aby umožnilo pick-upu dokonce i samostatně následovat kráčejícího řidiče v bezpečné vzdálenosti.

Ačkoli je Revolution pouze konceptem, sériová podoba by měla dorazit v příštím roce.

Stellantis koupil přední firmu na vývoj autonomního řízení

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám