Hlavní obsah

Elektrický Jeep Wagoneer S odkrývá karty, nabídne až 600 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistě elektrický Jeep Wagoneer S se začne prodávat v zámoří již během letošního podzimu. Později se dostane také na světové trhy, včetně evropských. Parametry přitom vypadají opravdu dobře.

Foto: Jeep

Jeep Wagoneer S

Článek

Prvním elektromobilem tradiční americké značky se stal malý crossover Jeep Avenger, ten je však určen především pro Evropu. Prvním globálním elektrickým modelem značky se stane velké SUV Jeep Wagoneer S, jehož prodeje by měly začít již během letošního podzimu.

Čistě elektrický Wagoneer S bude nejprve dostupný na severoamerických trzích, později se však dostane i na trhy globální, včetně těch evropských. Značka ovšem již nyní začala lákat na jeho parametry, které vypadají slibně.

Jeep Wagoneer S nabídne standardně pohon všech kol, výkon až 600 koní a zrychlení z 0 na 96 km/h by mělo velké SUV zvládnout za okolo 3,5 sekundy. A právě akceleraci se značka rozhodla věnovat v prvním traileru. Automobilka v něm totiž připomíná, že některé z nejhezčích věcí na světě jsou rovněž jedněmi z nejrychlejších.

Nový Wagoneer S nicméně zaujme i novým přístupem k designu, který klade důraz na aerodynamiku. Výrazným prvkem nového modelu bude také upravená maska s tradičními sedmi sloty, která bude osvětlena.

S poodkrýváním nového modelu zatím značka příliš nepospíchá, ostatně dosud ani s jistotou nevíme, zda se jeho technickým základem skutečně stane platforma STLA společnosti Stellantis. Dojezd nového SUV by se však měl pohybovat okolo 400 mil, tedy zhruba 644 kilometrů. Více informací bychom se mohli dočkat s dalším poodhalením v následujících týdnech a měsících.

Obrovské náklady na elektrifikaci jsou nepříjemnou pravdou, říká vedení Stellantisu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám