Hlavní obsah

Elektrické SUV Lucid Gravity slibuje dlouhý dojezd a sedm sedadel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Lucid v roce 2024 uvede na trh své nové elektrické SUV. Rezervace na první kusy ale firma otevře už v roce příštím. Vůz by měl nabídnout velký počet koní, dlouhý dojezd i sedm sedadel.

Foto: Lucid

Lucid Gravity

Článek

Společnost Lucid o svém prvním SUV hovoří od roku 2020 a nyní máme poprvé možnost vidět i náhledové snímky elektrického vozu, který by měl na trh v USA a později i na dalších kontinentech dorazit v průběhu roku 2024.

Nejvýkonnější sedan? Kalifornský Lucid Air Sapphire má tři elektromotory a 1200 koní

AutoMoto

Auto, které ponese název Gravity, má podle slov výrobce přinést výkon na úrovni superauta, ale zároveň poskytnout dojezd, kterému v současné době nemůže konkurovat žádné jiné auto na elektřinu, kromě Lucidu Air. Pro zajímavost, elektrický sedan má v současné době dojezd 825 kilometrů na jedno nabití.

Foto: Lucid

Lucid Gravity

Foto: Lucid

Lucid Gravity

Co se dynamiky týče, i tam by měl Lucid Gravity hrát prim ve své třídě. I ostatní konkurenti se ale mohou pochlubit slušnými čísly. Spekuluje se, že výkon elektrické novinky přesáhne 1000 koní v nejsilnější variantě.

Americká automobilka Lucid letos dorazí do Evropy

AutoMoto

Vedení automobilky uvádí, že na voze stále intenzivně pracuje, a to i na úrovni designu, proto je třeba první náhled brát mírně s rezervou. Co se interiéru týče, víme jen, že se gravity bude vyrábět i jako sedmimístné SUV. Úplné informace o novince pak Lucid uvede začátkem roku 2023, kdy také otevře rezervační systém pro vážné zájemce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám