Hlavní obsah

Elektrická Toyota bZ4X dostala policejní uniformu, hlídat bude v londýnských parcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistě elektrické SUV nebude jen pro parádu. V oblasti londýnských parků, veřejných prostranství a hřbitovů nahradí starší hlídkové vozy se vznětovými motory.

Foto: Toyota

Policejní Toyota bZ4X

Článek

Čistě elektrické policejní vozy se začínají stávat stále běžnější záležitostí, Toyota bZ4X se však do policejních barev oblékla vůbec poprvé od svého představení. Vůz si pro své potřeby zvolila londýnská policie, konkrétně její oddělení hlídající bezpečnost parků v oblastech Royoal Brought of Kensington a Chelsea, které mají být poměrně rušné.

Hlídkový elektromobil tak rozhodně nebude jen pro parádu, ostatně veřejnost se s ním bude moci setkat v osmadvaceti parcích, na otevřených prostranstvích a hřbitovech ve vybraných oblastech. Povolán však může být i na různé komunitní akce, jako je třeba místní Notting Hill Carnival.

Policisté si nový elektromobil, který nahradí starší služební vozy se vznětovými motory, vybrali především s ohledem na nulové emise. Ve prospěch modelu bZ4X však měl hrát i pohon všech kol nebo praktické rozměry, díky nimž se protáhne vstupními branami a současně bude schopen odvézt veškeré vybavení.

Policejní Toyota bZ4X dostala klasické britské policejní barvy v kombinaci s výstražnými světly na střeše a v masce. Kabina vypadá standardně, novinkou je ale ovládání výstražných světel a sirény. Nálepky na zadních dveřích navíc prozrazují, že je v kabině umístěn i defibrilátor.

Po stránce techniky ale vůz nenabízí žádná překvapení. Dvojice elektromotorů, pohánějící všechna kola, nabízí kombinovaný výkon 160 kW (218 koní) a napájena je z baterie s kapacitou 71,4 kWh, slibující dojezd kolem 411 kilometrů dle WLTP.

Toyota představuje elektromobil bZ4X v evropské verzi

AutoMoto

Příští generace elektromobilů Toyoty má být výrazně levnější a zvládnout až 800 km na jedno nabití

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám