Hlavní obsah

Elektrická ofenziva. Jaguar představí tři sportovní crossovery

Podle předních odborníků na britský automobilový průmysl přijde automobilka Jaguar do roku 2025 s trojicí nových, sportovně založených elektrických crossoverů. Společnost se tím chce přiblížit společnosti luxusních výrobců jako Range Rover či Bentley.

Foto: Jaguar

Jaguar (ilustrační foto)

Článek

Vyšší ceny, výkony, ale zároveň i prodeje a zisky. Takovým směrem se údajně hodlá v následujících letech ubírat tradiční britská automobilka Jaguar, která chce do roku 2025 rozjet velkou ofenzivu na poli sportovních elektrických crossoverů. Konkrétně se o to má postarat hned trojice takových vozů.

Jaguar odhalil úchvatně zrenovovaný e-type, zákazník chtěl auto z roku svého narození

AutoMoto

Jak uvádí web Autocar, všechny tři vozy budou v nejvyšších výbavách atakovat cenovky okolo 100 tisíc liber, tedy v přepočtu téměř 2,9 milionu korun. Ročně jich Jaguar chce vyrobit okolo 50 až 60 tisíc. Společným rysem trojice elektromobilů bude zcela nová platforma Panthera.

V blízké budoucnosti by měl Jaguar alespoň poutat na některý ze tří nových modelů. Mohlo by to údajně být formou konceptu blízkého sériové výrobě, který by se mohl odhalit někdy koncem roku 2024.

Všechny tři modely by údajně měly dorazit ve variantách s jedním či dvěma elektromotory pro pohon jedné či obou náprav. Mohl by být prostor i pro vysokovýkonné varianty SVR.

Limitovaný Jaguar F-Pace vzdává hold vítěznému prototypu z Le Mans

AutoMoto

Jaguar plánuje novinky nabízet v Evropě, ale hlavními trhy by se měly stát ty v Číně a v USA, kde extrémně roste poptávka po luxusních elektromobilech s Evropy. Vedení společnosti Jaguar Land Rover doufá, že automobilka s velkou kočkou ve znaku dokáže napodobit úspěchy luxusní divize Range Rover, potažmo i Bentley.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám