Hlavní obsah

Do Česka dorazil jeden ze šedesáti Jaguarů F-Type ve výroční edici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český trh se dostal Jaguar F-Type z edice Heritage, která loni oslavila 60. výročí od premiéry modelu E-Type, duchovního předchůdce současného kupé a roadsteru.

Foto: Dajbych

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition

Článek

Loňské šedesátiny Jaguaru E-Type, podle mnohých nejkrásnějšího auta historie, britská značka oslavila nejen obnovením šesti historických kusů, ale také šedesáti moderními interpretacemi, edicí Heritage 60 pro F-Type.

Ukázala se už v minulém roce, nicméně jeden z kusů od začátku dubna prezentuje dealer Dajbych na autosalonu v pražském Motole, kde bude na prodej za dosud neoznámenou cenu.

Inspirováno příběhem zběsilé jízdy na premiéru. Jaguar nabízí 12 klasických E-Type

AutoMoto

Vůz je postaven na vrcholné verzi R, to znamená pohon všech kol a pětilitrový osmiválec přeplňovaný kompresorem. Výkon činí 575 koní, vrchol točivého momentu leží u 700 Nm. Sprint z nuly na 100 km/h je otázkou 3,7 sekundy, zatímco nejvyšší rychlost je elektronicky omezená na 300 km/h.

Nejvýraznějším rysem edice je zelený lak Sherwood, tedy legendární barva, která vynikala právě na E-Typu.

Doplňky exteriéru jsou v leskle černé a chromované a vše doplňují dvacetipalcová litá kola v černé barvě.

Jediný Bondův Land Rover Defender v Česku se vydražil za vysokou částku

AutoMoto

V interiéru tým vývojářů připravil speciální čalounění sedadel, která mají dvoubarevný vzhled. Na opěrkách hlavy jsou loga 60. výročí.

Změny zahrnují také další speciálně upravené materiály v interiéru, jako například hliníkový dekor středové konzole inspirovaný modelem E-Type. Výročí připomínají také prahové lišty, pamětní plaketa SV Bespoke a speciální koberečky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám