Hlavní obsah

Aston Martin prodává historický sporťák DB4, který je ve skutečnosti tři roky starý

Novinky, laz

Před třemi lety britská automobilka Aston Martin představila vůz DB4 GT v limitované 25kusové sérii Continuation. Automobilka nyní prodává vůbec první kus, který ujel jen pár kilometrů při přepravách.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB4 Continuation

Článek

Aston Martin neuvádí cenovku vůbec prvního kusu DB 4 GT Continuation, ale původně byly exkluzivně vybraným zákazníkům k mání za přibližně 50 milionů korun. Ne všechny však majitele našly, první kus byl dodnes ve vlastnictví automobilky.

Konkrétní kus má šedý lak, závodní pruhy a kruh na dveřích. V každém detailu byl navržen tak, aby přesně napodobil originální model představený v roce 1959. Výraznou, ale funkční a bezpečnostní změnou v interiéru jsou jen karbonová závodní sedadla.

Do čela Aston Martinu usedl Stroll, podíl má už i šéf programu F1 v Mercedesu

AutoMoto

Řadový šestiválec má zdvihový objem 4,2 litru a výkon 350 koňských sil. Zadní kola pohání skrze čtyřstupňovou manuální převodovku. Původní model měl motor stejné konfigurace, ale o objemu 3,7 litru a výkonu 237 koní.

„Tento konkrétní vůz je výjimečný nejen tím, že je prvním vozem novodobé edice, ale také díky tak nízkému počtu najetých kilometrů,” říká Paul Spires ze speciálního oddělení Aston Martinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám