Hlavní obsah

Dva závodní veterány vzplály v boxové uličce, incident zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soupeření mezi BMW E9 CSL a Fordem Capri RS3100 v závodech evropských cestovních vozů na počátku 70. let poskytlo fanouškům neuvěřitelnou akci na dráze. Na závodě historiků v Portugalsku se obě legendy znovu potkaly, avšak CSL i Capri pohltily plameny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala druhý říjnový víkend na portugalském okruhu Estoril během závodu Estoril Classics. Videozáznam ukazuje vůz CSL s přezdívkou Batmobile zaparkovaný v boxech s Capri RS3100 a Fordem Escort RS těsně za ním.

Ještě předtím, než oheň vypukl, se zdá, že lidé shromáždění kolem BMW měli o něco obavy, a na asfaltu boxů vidíme mezi ním a capri malý proud kapaliny.

Když se pak kamera a dva z pozorovatelů přiblížili, zřejmě uniklé palivo pod rozžhaveným motorem capri se vznítilo. Brzy se vzhůru valil hustý oblak černého kouře a několik lidí se snažilo oheň uhasit. Na konci videa byl požár uhašen, ale není jasné, jak těžce byla obě auta poškozena.

Hasiči připravují vyhlášku na hašení elektromobilů, opatření prodraží parkování

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám