Hlavní obsah

Dostane Mercedes třídy R nástupce? Mohl by být elektrický

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákazníky nepříliš žádaný Mercedes-Benz třídy R má údajně dostat elektrického nástupce, který by měl mít až 1019 koní. Sedm sedaček je samozřejmostí. Nic z toho ovšem zatím není definitivně potvrzeno.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy R (W251)

Článek

Mercedes-Benz třídy R, luxusní kříženec MPV a SUV, byl jedním z prvních aut, u nichž by dávalo smysl později velmi oblíbené označení „crossover”. Přesto si během let 2006 až 2013 kvanta zákazníků nezískalo. Podle informací britského magazínu Car by však mohlo dostat nástupce, a to s elektrickým pohonem.

Nový vůz by se měl jmenovat buď GLR, anebo, vzhledem k čistě elektrickému pohonnému ústrojí, EQR. Svým vzezřením by měl být blíž SUV, třebaže i třída R vypadala jako člen této kategorie.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy R (W251)

V útrobách má být podle Britů baterie o kapacitě 105 kWh se schopností rychlonabíjení stejnosměrným proudem o výkonu až 350 kW. Očekává se i pohon všech kol s tím, že na přední nápravě bude jeden elektromotor a jednostupňová převodovka, zatímco na té zadní budou elektromotory dva a převodovka dvoustupňová.

Kombinovaný výkon vozu má dosahovat až 1019 koní a točivý moment až 1350 Nm. Ovšem to je pravděpodobně řeč o nejvýkonnější verzi divize AMG. Dá se očekávat, ale to už spekulujeme, že se objeví i civilnější verze s méně ohromnými parametry.

Chystá Mercedes-AMG ostrý elektromobil? Má být ekvivalentem vrcholné třídy S

AutoMoto

Přesto pokud se takováto čísla potvrdí, EQR či GLR bude nejvýkonnějším i nejsilnějším Mercedesem AMG v historii. Samozřejmě pokud do té doby nepřijde něco jiného, o čem svět ještě ani netuší, anebo pokud stejné pohonné ústrojí nedostane třeba špičková verze elektromobilu EQS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám