Hlavní obsah

Do slunečné přírody s Audi Cross Cabriolet quattro

Novinky,

Dalším kusem z autosalónu v Los Angeles, který zde má premiéru, je Audi Cross Cabriolet quattro. A když si přimyslíte k vozu ještě střechu, trochu uberete na divokém vzhledu přední části, můžete si dojít k nové Audi Q5.

Článek

Ale na Q5 si budeme muset počkat až do ledna. Takže se zatím nechme unášet vzhledem a technikou tohoto konceptu.

Možná, že to nevypadá, ale je celkem o čem psát. Vůz s délkou 4,62 metru je totiž dost zvláštní svojí konstrukcí. Terénních kabrioletů moc není a je to jasné proč - kroucení karoserie je třeba omezit a když chybí střecha, auto je měkké jak čerstvá francouzská bageta. U Audi to vyřešili zajímavě.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Ačkoli je karoserie stále samonosná, dokáže mít torzní tuhost klasického kupé. Důvodem je konstrukce dvojité podlahy podlahy. Tento systém je mnohem Dvě vrstvy o kousek od sebe oddálené jsou vlastně jakousi příhradovou konstrukcí v plechovém provedení.

Turbodiesel a osm rychlostí

Srdcem vozu je podélně uložený třílitrový vznětový šestiválec TDI s výkonem 176 kW, který dodává maximální točivý moment 500 N.m. Zajišťuje sportovní akceleraci z nuly na 100 km/h za 7,2 sekundy a maximální rychlost 240 km/h. Přitom spotřebuje jen 7,3 l paliva na 100 km. U vozu se můžeme setkat také se vstřikováním aditiva AdBlue (močovina) a částicovým filtrem DPF.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Síla motoru se přenáší pomocí osmirychlostní automatické převodovky a stálého pohonu všech kol quattro. Podvozek má vepředu pětiprvkové zavěšení. Jeho ramena jsou, stejně jako horní ramena zadní nápravy, kovaná ze slitiny hliníku. Kvalitní odpružení zajišťují adaptivní dvouplášťové hydraulicko-plynové tlumiče s elektromagnetickou regulací. Díky ní se pak může měnit i světlá výška v rozsahu 40 mm. Za kola pak najdeme další lahůdku - keramické brzdy.

Maximální výbava

Interiér je vybaven tradičně informačním systémem MMI s ovládáním centrálním kruhovým spínačem a dotykovou destičku se schopností rozpoznávání příkazů zadaných psanými znaky.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Systém spolupracuje s technologií třírozměrného internetového interaktivního atlasu "Google Earth". Díky tomu je zde možnost třírozměrného zobrazení terénu. Spojení s internetem umožňuje i zobrazení aktuálních dopravních a povětrnostních informací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám