Hlavní obsah

Devátá studentská škodovka bude obytným elektromobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice konceptů, které připravují studenti SOU Škoda Auto v Mladé Boleslavi, bude v letošním roce pokračovat enyaqem přestavěným na obytný vůz s kanceláří.

Foto: Škoda

Skica připravovaného studentského vozu Škoda

Článek

„Vysněný vůz splňuje potřeby a očekávání moderních digitálních nomádů,“ píše automobilka o stroji, který ukázala světu prostřednictvím skic. Je prvním studentským autem na platformě MEB, nikoli však prvním elektromobilem. Tím byl už element vzniklý na základě modelu Citigo v roce 2017, o dva roky dříve, než přišlo elektrické citigo do prodeje.

Novinka, která zatím nemá jméno, má být podle automobilky „ztělesněním osobního prostoru pro zážitky a objevování“ a zároveň podtrhovat „angažovanost značky Škoda v oblasti elektromobility“. Firma slibuje prvky „Simply Clever“ a nejmodernější technologie stejně jako udržitelné materiály.

Foto: Škoda

Skica připravovaného studentského vozu Škoda

„Na začátku jsme byli nadšeni zejména z podpory oddělení designu,“ říká Agáta Fraňková, která studuje obor lakýrník. „Jsem opravdu ráda, že mohu být součástí tohoto týmu, a těším se, že budu moci poznat práci designérů zblízka – naučím se různé moderní designérské techniky,“ dodává. Designové centrum automobilky její skici zaujaly natolik, že se stala první účastnicí projektu studentského vozu, která tu dostala nabídku stáže.

Odhalení hotového vozu můžeme očekávat, jak je u tohoto projektu jménem Azubi zvykem, v letních měsících letošního roku.

Za volantem Škody Afriq, studentského speciálu pro offroadové závody

Testy

Reklama

Související témata:
Projekt Azubi Car

Výběr článků

Načítám