Hlavní obsah

Další verze Škody Kodiaq představena, tentokrát sportovní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marketing Škody Auto musíme obdivovat. Škoda Kodiaq, už dávno představený vůz, dostala dvě nové verze. Scout firma představila médiím ve čtvrtek, na pátek si nechala druhou verzi – Sportline. A tak je kodiaqu všude plno.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Sportline

Článek

Verze Scout se evidentně líbí. Víc než devadesát procent čtenářů ji podle ankety Novinek považuje za hezčí než standardní verzi.

A teď tu máme další dotaz. Líbila by se vám víc verze Scout nebo Sportline? Druhá jmenovaná, právě představená, se liší v mnoha věcech. Maska chladiče, střešní nosiče, kryty vnějších zpětných zrcátek a rámečky kolem bočních oken jsou černé.

Sklo pátých dveří a boční skla od sloupku B dozadu mají standardně vyšší stupeň tónování. Pohledu zezadu dominuje tenká stříbrná lišta, integrovaná ve spodní části nárazníku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Sportline

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Sportline

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Scout (2017)

Boční ochranné lišty jsou lakované v barvě vozu. Auto má v sériové výbavě devatenáctipalcová kola z lehkých slitin ve speciálním designu. Volitelně jsou k dispozici i kola dvacetipalcová. Na předních blatnících je umístěna plaketa s označením modelu.

S přetížením a foukáním

Interiér nabízí speciální obšití sedadel z alcantary se stříbrným stehem.

Sportovní charakter zvýrazňuje multifunkční volant, který je stejně jako hlavice řadicí páky potažen kůží, hliníkové kryty pedálů a také nové ukazatele přetížení, plnicího tlaku turbodmychadla, aktuálního výkonu motoru, teploty oleje a chladicí kapaliny, které může posádka sledovat na displeji.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Sportline

V sériové výbavě můžeme najít elektricky nastavitelná a sklopná vnější zpětná zrcátka s automatickým stmíváním, vnitřní zpětné zrcátko s dešťovým senzorem a funkcí automatického stmívání, displej Maxi DOT, LED-ambientní osvětlení interiéru v deseti odstínech apod.

Po technické stránce se nic nemění. K dispozici jsou opět všechny motorizace jako u scoutu: 1,4 TSI /110 kW (150 k), 2,0 TSI /132 kW (180 k) a z dieselových 2,0 TDI / 110 kW (150 k) a 2,0 TDI / 140 kW (190 k).

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Sportline

Škoda Kodiaq Sportline bude mít premiéru na autosalonu v Ženevě, který začíná v březnu. V té době by také měly být k dispozici i ceny této speciální verze.

Anketa

Líbí se vám víc Škoda Kodiaq Scout nebo Kodiaq Sportline?
Scout
26,7 %
Sportline
73,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3081 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám