Hlavní obsah

Další elegantní auto, na které nemáme nárok. Volkswagen Tayron X

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropský základ a dvě verze benzínového dvoulitru čekají na ty čínské zákazníky, kterým se zalíbí nový crossover-kupé od koncernu FAW-Volkswagen. K nám se však nepodívá - a v tomhle případě to je trochu škoda. Po internetu putují první snímky sériového kusu.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Volkswagen (Ilustrační foto)

Článek

Není novinkou, že se na jednom konci světa prodávají jiná auta než na druhém. Občas to ale zamrzí, když auto, které je u nás nedostupné, vypadá vážně dobře. A crossover-kupé Tayron X od Volkswagenu je ten případ.

Je produktem koncernu FAW-Volkswagen a je určen výhradně pro čínský trh. Vznikl jako kupé-varianta již prodávaného Tayronu. Do evropských aut ale nemá daleko - stojí na všudypřítomné platformě MQB, která podpírá např. i Škodu Octavia.

Řídili jsme Škodu Kodiaq GT, specialitu pro Čínu

AutoMoto

Dá se očekávat, že pod kapotou budou dvě verze dvoulitrového TSI - o 180 a 220 koních. K mání je sedmistupňová dvouspojková převodovka i pohon všech kol. V interiéru vidíme digitální budíky i ambientní osvětlení a šedé sedačky i dolní půlka interiéru vypadají zajímavě.

FAW-Volkswagen chtěl Tayron X odhalit na autosalonu v Pekingu, jenže ten bude možná kvůli koronaviru zrušen. Na jakém autosalonu, a zda vůbec, se tedy novinka ukáže, není známo.

Anketa

Líbí se vám VW Tayron X?
Ano a chtěl/a bych ho v evropské nabídce
56,2 %
Docela ano, ale v Evropě ho nepotřebuji
5,3 %
Nevím/je mi lhostejný
16,8 %
Nic moc
9,4 %
Vpravdě ošklivý
12,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1113 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám