Hlavní obsah

Daimler koupí podíl v italském výrobci motocyklů Agusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý koncern Daimler potvrdil, že koupil 25procentní podíl ve firmě MV Agusta Motor. Italský výrobce motocyklů působí na trhu od roku 1945.

Článek

Daimler získá i jedno křeslo ve správní radě Agusty, jejímž většinovým vlastníkem je italská rodina Castiglioni. Spolupráce firem bude zahrnovat marketing a prodej a Daimler si díky ní zajistí přístup k tříválcovým motorům, které Agusta vyvíjí pro své závodní motocykly.

Zájem automobilek o motocyklové technologie roste, protože přísnější pravidla pro emise tlačí výrobce aut k používání menších a lehčích tříválcových motorů. Německý automobilový koncern Volkswagen již předloni prostřednictvím své divize Audi koupil za 860 miliónů eur (téměř 24 miliard korun) italského výrobce motocyklů Ducati.

Společnost Agusta se v uplynulých deseti letech opakovaně potýkala s finančními problémy a několikrát změnila majitele. V roce 2010 ji krátce před svou smrtí koupil podnikatel Claudio Castiglioni, nyní firmu řídí jeho syn Giovanni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám