Hlavní obsah

Cupra Formentor VZ5 přijíždí v nových limitovaných edicích, úpravy jsou velmi decentní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovně laděný crossover s pětiválcovým motorem pod kapotou dostal dvě nové speciální edice oslavující model VZ5 i osamostatnění značky. Celkem vznikne 222 kusů každé edice.

Foto: Cupra

Cupra Formentor VZ5 v nových limitovaných edicích

Článek

Označení Cupra jsme dlouhé roky vídali na sportovních vozech značky Seat, v roce 2018 ale došlo k osamostatnění značky, která se nyní soustředí především na sportovní vozy. Vrcholným modelem se spalovacím motorem zůstává crossover VZ5, který nyní dostal dvě speciální edice.

Ty jsou jak oslavou samotného modelu VZ5 (VZ odkazuje na španělský výraz pro rychlost Veloce, zatímco číslovka 5 označuje počet válců), tak oslavou osamostatnění značky. Každá limitovaná edice totiž vznikne v počtu 222 kusů jako připomínka 22. 2. 2018, kdy se značka odpoutala od Seatu.

Hlavním poznávacím znamením nových modelů je speciální barva karoserie. Verze Century Bronze s bronzovým nádechem dostane karbonové kryty zrcátek v bronzovém odstínu, bronzové koncovky výfuku a 20“ kola, standardně bronzová, volitelně v černé barvě.

Označení Cupra je vyvedeno v tmavém chromu a kabina nabídne skořepinová sedadla Cupra s integrovanou hlavovou opěrkou v černé barvě a s černým prošíváním. Černě potaženou palubní desku zdobí prošívání nití v barvě bronzu. Na dveřích pak vidíme číslo vozu v rámci edice a její označení.

Edice Enceladus Grey sází na temnější barvy. Logo Cupra i dekory v kabině jsou vyvedeny v tmavém chromu, zrcátka dostala černé karbonové kryty, koncovky výfuku mají černou barvu a podběhy standardně vyplňují 20“ kola v černé barvě, dostupná jsou ale i bronzová kola. Kabina opět sází na černou barvu a nechybí číslo vozu a označení edice na dveřích.

Pod kapotou obou vozů je ikonický 2,5litrový řadový pětiválec nabízející nejvyšší výkon 287 kW (390 k) a 480 Nm točivého momentu. Motor je spojen s DSG převodovkou a výkon putuje na všechna kola.

Cupra Tavascan přijíždí jako dramaticky tvarované elektrické SUV-kupé

AutoMoto

Cupra představila koncept radikálního sporťáku DarkRebel

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám