Hlavní obsah

Citroën začal na českém trhu prodávat novou C4

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka začala na českém trhu nabízet nový model C4, jedno z nejlevnějších aut nižší střední třídy. V nabídce je sedm různých motorů, cena začíná na částce 274 900 korun (1,4 VTi, 95 koní).

Článek

Nový Citroën C4 je vybaven motory splňujícími emisní normu Euro V. Jsou to čtyři naftové motory HDi s výkony od 90 koní po 150 koní a tři benzínové motory s výkony 95 k až 155 koní. Pro slabší motory je k dispozici manuální pětistupňová převodovka (nebo automatická a pouze čtyřstupňová převodovka), pro silnější motorizace jsou k dispozici šestistupňové převodovky.

Oproti minulé generaci, která se právě přestala vyrábět, je nová cé-čtyřka větší ve všech rozměrech. Nový Citroën C4 měří na délku 433 cm (+ 5 cm), šířka činí 179 cm (+ 2 cm) a výška 149 cm (+ 3 cm). Hodnota zavazadlového prostoru je 408 litrů.

Novinka nabídne i zajímavé prvky příplatkové výbavy - systém pro sledování neúmyslného překročení dělící čáry, bixenonové samonatáčecí světlomety nebo měření volného místa k parkování. Nechybí ani systém pro sledování mrtvého úhlu, který dosud žádný citroën neměl.

Prodejní cena začíná na 274 900 korunách za verzi s benzínovou čtrnáctistovkou s výkonem 95 koní. Nejlevnější diesel vyjde na 329 900 korun – 1,6 HDi s výkonem 90 koní. Součástí standardní výbavy je šest airbagů, centrální zamykání, přední okna elektricky ovládaná nebo manuální klimatizace.

Foto: maž, Novinky

Citroën C4 po faceliftu, modelový rok 2008

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám