Hlavní obsah

Čínský Qoros 3 se ukázal i zevnitř, dorazí příští měsíc do Ženevy

Novinky, maž

Čínsko-izraelská automobilka Qoros kompletně odhalila svůj hatchback s jednoduchým názvem - 3. Tento model se ve světové premiéře ukáže začátkem března na ženevském autosalonu. Do Česka se tato značka oficiálně nedováží.

Foto: Qoros

Qoros 3 hatchback (2014)

Článek

Qoros 3 hatchback, jehož vzhled připomíná Chevrolet Cruze, vychází z modelu 3 Sedan, který jako první auto v loňském roce získal pětihvězdičkové ocenění v nárazovém testu EuroNCAP. Navíc dle této organizace patřil mezi nejlepší auta, která loni testy prošla.

Kratší o 17 centimetrů

Hatchback je proti sedanu kratší o 177 mm, na délku tak měří 4438 mm. Ve všech ostatních parametrech je hatchback shodný se sedanem – šířka (1839 mm), výška (1445 mm), rozvor (2690 mm). Zavazadelník má základní objem 403 l, po sklopení dělených zadních sedadel hodnota vzroste na 1105 litrů.

Motor je v nabídce jediný, nabízí se však ve dvou různě výkonných verzích. Čtyřválcová šestnáctistovka s atmosférickým plněním nabídne výkon 126 koní a 155 Nm, přeplňovaná verze má 156 koní a 210 Nm. Vybírat lze ze šestistupňové manuální nebo dvouspojkové automatické převodovky.

Foto: Qoros

Qoros 3

Slabší motor spotřebuje 6,3 litru na sto ujetých kilometrů, turbo verze je o 0,2 l žíznivější. Silnější motor zvládne 0-100 km/h za 9,7 s a jede nejvýše 210 km/h, u slabší verze na stovku zrychlíte za 11,6 s, nejvyšší rychlost není udávána.

Automobil, jenž se bude vyrábět v Changshu v Číně, se ve světové premiéře ukáže v březnu. Cena zatím nebyla oznámena. V Česku výrobky Qorosu v současné době koupit nelze.

Foto: Qoros

Qoros 3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám