Hlavní obsah

Čínský motorista odvážně odklidil překážku z dálnice. Dobrým skutkem riskoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Notnou dávku odvahy prokázal čínský motorista, který odklidil dva velké trámy z jízdního pruhu dálnice. Policie mu za jeho skutek poděkovala.

Statečný řidič odklidil trámy z čínské dálnice.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Odstranění překážky na silnici, do níž by mohl jiný motorista narazit, je dobrým skutkem, za který vám většinou nikdo nepoděkuje – protože o něm neví. To však není případ motoristy, který odklidil dva masivní trámy z pravého pruhu dálnice v čínské provincii Ťiang-su.

Stalo se tak v pondělí 26. září, informace se však dostaly na světlo světa až s několikadenním odstupem. Agentura AP, která je přináší, píše, že muži „za statečný a ohleduplný skutek“ poděkovala místní dopravní policie.

Číňané nevytvořili záchranářskou uličku, sanitce pomohl cyklista

AutoMoto

Statečný muž skutečně byl, dost možná zabránil dopravní nehodě, ovšem vystupovat z auta na dálnici a něco na ní uklízet je nesmírně riskantní krok, zejména bez výstražné vesty. Muž či jeho stojící vůz mohli snadno přijít k úhoně, kdyby v místě zrovna jel nepozorný řidič a do trámů narazil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám