Hlavní obsah

Číňan si postavil repliku Lamborghini Aventador Roadster. Má i skládací střechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé repliky se berou vážně, skutečně se snaží být, čím nejsou. Tento čínský výtvor má sice jen jeden válec, zatímco skutečný Aventador jich má dvanáct, ale autor repliky vyrobil i zavěšení kol typu pushrod. A stiskem tlačítka se střecha schová pod víko motoru.

Foto: Lamborghini

Číňan si nemohl dovolit skutečný Aventador Roadster (na ilustračním snímku), tak si postavil miniaturní repliku.

Článek

Čas od času člověk narazí na repliku nějakého vzácného nebo žádaného auta. Vozy značky Lamborghini jsou takto napodobovány relativně často, někdy s větší, někdy s menší úspěšností.

To, co máme před sebou dnes, je z hlediska pohonného ústrojí tak moc špatně, že horší by to bylo, jen kdyby v útrobách byl elektromotor z pračky a několik olověných autobaterií. Jenže jako celek to je kouzelný výtvor.

Stojí za ním nejmenovaný čínský farmář, který si nemohl dovolit skutečné Lamborghini Aventador Roadster. Tak si ho prostě postavil - v menším měřítku. Pozornost k detailům je úžasná, všimněte si zejména zadního zavěšení typu pushrod - takové má i skutečný Aventador.

Nejlepší na efekt však je pevná skládací střecha, ovládaná elektricky. Neděláme si legraci, pusťte si video níže - stiskem tlačítka tohle autíčko otevře víko motoru a schová pod něj střešní panel.

Reklama

Výběr článků

Načítám