Hlavní obsah

Číňan do své tesly nainstaloval fyzická tlačítka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel Tesly Model X svůj vůz pravidelně upravuje. Poslední novotou v interiéru je lišta fyzických tlačítek, kterou umístil pod velkou dotykovou obrazovku uprostřed palubní desky.

Foto: Tesla

Tesla Model X po faceliftu (ilustrační foto)

Článek

Tesla přistupuje k interiérům vozidel minimalisticky. S tím souvisí omezení počtu tlačítek a ovládacích prvků. Lidé tento přístup buď milují, nebo nenávidí, a ti z druhé kategorie často míří k jiným značkám.

Jeden čínský majitel však vzal věc do svých rukou a upravil interiér své Tesly Model X tak, aby se do něj vešel panel fyzických tlačítek, která poskytují rychlejší přístup k některým základním funkcím vozidla.

Ve videu sdíleném na sociální síti X můžeme vidět, že panel namontovaný přímo pod dotykovou obrazovkou vypadá trochu podobně jako u Mercedesů předchozí generace. Tlačítek je celkem 12 a všechna se zdají být funkční.

Některá slouží jako zkratky k určitým částem nabídky vozidla, jiná spouštějí přímé příkazy, jako je tlačítko pro otevření kufru nebo ta pro nastavení předních sedadel, sklopení bočních zrcátek či přeskočení skladeb.

Modul připojil ke spodní části držáku obrazovky, spárování tlačítek pak nejspíš vyžadovalo i programátorská kouzla v systému infotainmentu.

Tesla slaví 20 let. Je průkopníkem masové výroby elektromobilů

AutoMoto

Tesla Cybertruck nasbírala téměř dva miliony předobjednávek, noví zákazníci mohou čekat až pět let

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám