Hlavní obsah

Chystané Volvo EX30 umožnilo více nahlédnout do interiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové SUV od automobilky Volvo s názvem EX30 už brzy dorazí na celosvětový trh a nyní máme možnost poprvé nahlédnout do jeho interiéru. Ten se bude vyznačovat praktičností, tradičním švédským smyslem pro minimalismus i řadou technologií.

Foto: Volvo

Volvo EX30

Článek

Plně elektrické malé SUV Volvo EX30 jsme nedávno mohli zahlédnout na uniklých patentových nákresech, ale švédská automobilka i tak pokračuje v kampani, která na novinku láká zákazníky. Nově se nám proto naskytl pohled do sofistikované kabiny elektromobilu, která navazuje na nekonvenční řešení v exteriéru.

Ústředním prvkem celého interiéru je svisle uložený 12,3palcový displej infotainmentu, který v horní části zobrazuje důležité informace a v dolní pak například stav nabití elektromobilu. Nechybí ani textový pruh s volbou různých sekcí pro snadný přístup. Volvo uvádí, že k dispozici bude i takzvaný „klidný režim“, který displej upraví tak, aby nerozptyloval řidiče za jízdy, zejména pak v noci.

Prostřednictvím displeje bude posádce k dispozici nejnovější informační a zábavní systém vyvinutý ve spolupráci s firmou HaleyTek od společnosti ECARX. Software je připravený na připojení k síti 5G, pracuje na hardwaru Snapdragon od Qualcommu a nabízí Google Assistant, Google Maps a řadu dalších aplikací z obchodu Google Play. Samozřejmostí je pak i propojení s nejnovější generací Apple CarPlay, která má tímto u Volva premiéru.

Mimo infotainment bude možné do kabiny zvolit například i prémiový soundsystém Harman Kardon, který se spáruje s obřím soundbarem táhnoucím se přes celou přístrojovou desku pod čelním sklem.

Co se praktičnosti týče, designéři a inženýři z Volva vytvořili všestrannou středovou konzoli, která má posuvné a modulární úložné prostory, což ukazují oficiální náčrty modelu. Auto také dostane větší dveřní přihrádky, protože ovládání oken bylo přesunuto do středu vozu. Pro mobilní telefony si zase Volvo připravilo přihrádky na bocích sedadel.

Auto ovšem nebude jen praktické a sofistikované, ale především udržitelné. Interiér EX30 totiž nabídne v souladu se současným trendem pouze materiály šetrné k životnímu prostředí. Mezi ně patří džínovina, vlna a recyklované materiály z polyesteru. Volvo navíc představuje zcela novou verzi interiéru s názvem Nordico, která slouží jako udržitelná verze koženého interiéru a vyrábí se z recyklovaných PET lahví a biomateriálu pocházejícího z lesů Švédska a Finska.

Všechny další podrobnosti o modelu se dozvíme už 7. června, kdy je naplánována oficiální premiéra vozu Volvo EX30. Hned poté pak bude možné elektromobil objednat, pouze ale na vybraných trzích.

Volvo poodhalilo malý crossover EX30

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám