Hlavní obsah

Volvo poodhalilo malý crossover EX30

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Volvo zveřejnila nové video s upoutávkou na připravované malé, plně elektrické SUV EX30. Premiéra se chystá na 7. června.

Článek

Nejmenší člen rostoucí řady SUV Volvo byl poprvé představen v listopadu 2022 spolu s vlajkovou lodí EX90. Jak se dalo očekávat, od svého většího bratra si vypůjčí spoustu stylových prvků, i když vypadá sportovněji a hravější, v souladu s konkurencí.

Jak upoutávka napovídá, mezi společné prvky modelů EX30 a EX90 patří například dělená zadní světla, pixelové světlomety. Na druhou stranu kompaktní rozměry a proporce EX30 vypadají podobně jako v případě o něco většího modelu XC40.

Očekává se, že Volvo EX30 bude jezdit na kompaktní verzi modulární platformy koncernu Geely SEA (Sustainable Experience Architecture), na které již staví podobně velká SUV, včetně Smart #1 a Zeekr X. S největší pravděpodobností nabídne výběr mezi jedním a dvěma elektromotory, a tedy pohonem všech kol.

Volvo doufá, že novinka osloví mladší publikum, protože se zaměří na online prodej a navrhne nový model vlastnictví založený na předplatném.

Automobilka uvedla, že v nadcházejících týdnech odhalí „mnohem více podrobností“ o EX30. Vůz bude k dispozici k předobjednání na vybraných trzích ode dne jeho premiéry 7. června, výroba bude probíhat v Číně.

Elektrické SUV EX90 ohlašuje novou éru Volva

AutoMoto

EX90 v nové verzi Excellence je vrcholem luxusu od Volva

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám