Hlavní obsah

Chodil po ulici a zapaloval auta. Zpacifikovali ho kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, že jedete po ulici a někdo vám jen tak zapálí kapotu. Přesně to se stalo řidičce v kanadském Edmontonu. Její vůz nebyl jediný, který žhář zapálil. Poté byl lapen kolemjdoucími a zatčen policií.

Foto: Profimedia.cz

Muž v Edmontonu zapaloval na ulici auta, než byl chycen. (Ilustrační foto)

Článek

Jessica Vennová jela 104. ulicí v kanadském Edmontonu ve svém červeném Fordu Escape, když tu před její vůz vstoupil muž s kanystrem, polil kapotu benzínem a zapálil ji.

Nebylo to první auto, kterému něco takového provedl - celkem jich bylo podle webu Edmonton Journal třináct. Tmavočervený Ford ve videu, pořízeném v pátek 12. dubna, je poslední a řídí ho právě Vennová.

„Všimla jsem si po pravé straně spousty kouře a krátce jsem zahlédla plameny,” popisuje Vennová, jak přijížděla ke křižovatce.

„Pak tam byl muž s kanystrem a kolem bylo několik lidí, kteří se ho snažili uklidnit,” dodává.

Poté během okamžiku vstoupil do vozovky a zapálil jí kapotu. Podle webu Edmonton Journal zahnula za roh, kde se posádce jejího vozu podařilo kapotu uhasit vodou. Díky takto rychlému zásahu je poškozen jen lak na kapotě.

Muž, později identifikovaný jako Malice S. - snad jen shodou náhod anglické slovo „malice” znamená „zlomyslnost” - pak vchází do kavárny Starbucks na rohu bloku domů, kde se nejmenovanému muži v červené košili podařilo ho zpacifikovat.

S pomocí druhého muže s dřevěnou fošnou ho držel na zemi do té doby, než přijela policie. Ta muže zatkla a později mu sdělila obvinění z několika přečinů, k nimž patří celkem 14 případů žhářství.

Reklama

Výběr článků

Načítám