Hlavní obsah

Chevrolet v Ženevě ukáže Aveo ve verzi sedan

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženevský autosalon bude místem, kde Chevrolet představí evropskou verzi sedanu Aveo. Tento vůz má společné prvky s modelem Sonic, který automobilka již dříve představila na severoamerickém trhu. V Česku se nový model začne prodávat začátkem léta.

Článek

Chevrolet nabízí Aveo v karosářských verzích hatchback a sedan. Právě čtyřdveřová verze si odbude premiéru na ženevském autosalonu. Model vychází z modelu Sonic, který Chevrolet představil v lednu na detroitském autosalonu [celá zpráva].

Aveo ve verzi sedan je dlouhé 4399 mm a široké 1735 mm; zavazadlový prostor nabídne v základním uspořádání 502 litrů.

Nabídka motorizací zahrnuje jeden diesel a čtyři zážehové motory: dvě dvanáctistovky (70 a 86 k), čtyřválcovou čtrnáctistovku s výkonem 100 koní nebo jedna-šestku s výkonem 115 koní. Poprvé se v nabídce pohonných jednotek pro Aveo objeví i vznětový motor – třináctistovka je naladěná na 75 nebo 95 koní.

Nová je i šestistupňová automatická převodovka. Ceny zatím automobilka nesdělila; premiéra proběhne v březnu na ženevském autosalonu, prodej bude v Česku zahájen počátkem léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám