Hlavní obsah

Chevrolet Camaro končí, jméno však nezanikne

Chevrolet Camaro se přestane vyrábět za necelý rok bez přímého nástupce. Automobilka však slíbila speciální rozlučkovou edici pro sběratele.

Foto: Chevrolet

Poodhalení Chevroletu Camaro ZL1 Collector's Edition

Článek

Z trojice ikonických amerických pony cars - Ford Mustang, Dodge Challenger a Chevrolet Camaro - dostane v nynější elektromobilní éře konvenčního nástupce pouze mustang. O konci challengeru v jeho současné podobě víme už dlouho, nyní automobilka Chevrolet potvrdila, že šestá generace modelu Camaro také skončí bez přímého nástupce.

Současné camaro je v prodeji zhruba devět let a stejně jako další dva zmíněné vozy se těší velké oblibě zákazníků i fanoušků. Modelový rok 2024 bude jeho posledním; výroba skončí v lednu 2024.

Jméno samotné ovšem neumírá. „Zatím sice neoznamujeme bezprostředního nástupce, ale buďte si jisti, že tohle není konec příběhu camara,“ nechal se slyšet Scott Bell, viceprezident Chevroletu. Jakou formu by mohl mít nástupce a kdy by se mohl objevit, však neřekl.

Automobilka rovnou oznámila specialitku Collector's Edition, která bude k mání na verzích RS a SS, a také na omezeném počtu vrcholových provedení ZL1. Zatím neodhalila, jak bude vůz vypadat; k dispozici jsou pouze upoutávky a informace, že edice „složí poctu camaru pomocí odkazů na vývoj první generace v 60. letech minulého století, zejména na původní kódové označení programu - Panther“.

Hennessey slaví 30 let speciálním tisícikoňovým Chevroletem Camaro

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám