Hlavní obsah

Cestovatel přebudoval teslu na elektrický karavan, chce lámat rekordy

Jak jdou dohromady karavany a rychlostní rekordy? Snad jen tak, že karavanem přijedete na místo, kde se v jiném autě budete pokoušet být nejrychlejší na světě. Podle Travise Rabenberga ale můžete být nejrychlejší na světě i v tom karavanu. A pak s ním dojet z Anglie do Dubaje.

Foto: Tesla

Tesla Model S (Ilustrační foto)

Článek

Fanoušci britského Top Gearu si možná vzpomenou na to, jak slavné trio Clarkson, Hammond a May stavělo obytné vozy z obyčejných osobních aut. Pokoušet se s nimi být světově nejrychlejší tehdy snad nikoho nenapadlo, i když nějaká kategorie by se možná našla. Americký cestovatel Travis Rabenberg také staví obytňák z běžného osobního auta a jedním z jeho cílů je právě rychlostní rekord.

Obrázky, které kolují po internetu, jsou zatím jen ilustracemi, ale už na nich vůz vypadá bytelně. Pozornému oku jistě neunikne, jaký je jeho základ - Tesla Model S se zvýšeným podvozkem a, vidíme-li správně, i pneumatikami do terénu.

Není to vtip, podle tiskové zprávy na oficiálním webu amerického státu Michigan bude tenhle elektrický karavan odhalen v příštím týdnu na akci věnované elektromobilům, kterou bude ve městě Lansing pořádat Michiganský energetický úřad.

Karavan dostal jméno Tesla Roamer, tedy Tulák, a protože jeho technickým základem je Model S P90D, má kromě dojezdu na jedno nabití 300 km zvládnout nejvyšší rychlost 241 km/h. S ní chce Rabenberg pokořit světový rychlostní rekord karavanů. Nebude to mít zas tak snadné, podle Guinnessovy knihy rekordů má ten současný hodnotu 227,35 km/h.

Rabenberg chce také „na podporu udržitelného cestování” se svým vozem dojet z Anglie do Dubaje, kde pak povede kolonu elektromobilů na World Expo 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám