Hlavní obsah

Český klub Mercedesu slaví 50 let, je nejstarší v Evropě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemský klub Mercedesu vznikl v roce 1963 a své jubileum slaví koncem května. Letos oslavy proběhnou zejména v pátek a sobotu. Zdejší klub je mimochodem nejstarší v Evropě.

Foto: Mercedes-Benz klub

Loňský sraz českého Mercedes-Benz klubu

Článek

Mercedes-Benz klub České republiky byl založen pod tehdejším názvem Mercedes klub Praha v roce 1963 v jedné malostranské restauraci sedmi nadšenými majiteli vozů s trojcípou hvězdou.

„Podnětem byla jako u většiny tehdy zakládaných klubů vzájemná technická pomoc, společné mototuristické akce a zejména chuť sdílet s ostatními nadšenci zálibu v technice a historii značky s trojcípou hvězdou ve znaku,“ uvedl Jaroslav Větvička, předseda klubu.

Letos klub slaví padesáté výročí; příznivci této německé značky se sjedou do české metropole (podrobný čas průjezdů je na webových stránkách klubu). „Na srazech a jízdách jsou k vidění vzácné a cenné vozy, například nejstarší klubové vozidlo – Benz 10/30 z roku 1914, kabriolet 320 Faeton nebo sportovní kabriolet 230 typu A,“ uvedl Větvička.

V souvislosti s akcí budou vystaveny vybrané historické vozy v prodejně Mercedes-Benz v Praze na Chodově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám