Hlavní obsah

Cayenne Turbo S: nejvýkonnější Porsche současnosti

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba je neúprosná, do vozidel s terénními ambicemi se montují velké a zbytečně výkonné motory. Posledním příkladem je nové Cayenne Turbo S - jde o nejvýkonnější sériové Porsche současnosti, protože Carrera GT se už nevyrábí a 911 GT3 má výkon "mrzkých" 415 koní.

Článek

Cayenne Turbo S je vybaven osmiválcem o objemu 4,8 litrů s dvojím přeplňováním a má výkon 550 koňských sil (404 kW). Vedle maximálního výkonu byl zvýšen také maximální točivý moment na 750 Nm s rozsahem otáček od 2 250 do 4 500 za minutu, což je o 50 Nm více než u verze Cayenne Turbo.

Pro zrychlení z nuly na 100 km/h potřebuje Cayenne Turbo S pouhopouhé 4,8 sekundy a jeho nejvyšší rychlost činí 280 km/h. Cayenne Turbo S je sériově vybaven podvozkem se vzduchovým pérováním a regulací náklonu a světlé výšky.

:. Výkonná je i zvuková aparatura - 14 reproduktorů má výkon 410 Wattů.

Zvenčí lze verzi Turbo S poznat podle speciálních 21palcových kol. Dalším charakteristickým znakem je barevný odstín, jenž u Porsche nazývají metalická lávová šeď. Ten si lze objednat jenom pro Cayenne Turbo S.

Základní cena pro evropský trh začíná na částce 111 400 eur. Přesná cena pro český trh bude známa v průběhu července 2008, očekávejme přibližně 2 785 000 korun.

Reklama

Související články

Porsche 911 GT3 Cup S: s ním se tak svézt

Zatímco jiné automobilky si sakra rozmýšlejí, jestli mají připravovat tovární stroje na závody, Porsche ví své. Musí. Jejich inženýři připravili tedy stroj,...

Výběr článků

Načítám