Hlavní obsah

Částí Moravskoslezského kraje projede více než 130 historických aut značky Tatra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 130 historických automobilů značky Tatra projede v sobotu jižní částí Moravskoslezského kraje. Lidé je budou moci vidět například v Kopřivnici na Novojičínsku nebo na Pustevnách, sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Foto: Profimedia.cz

Tatra

Článek

Letošní Rallye Beskydy odstartuje v 10:00 z Prostřední Bečvy na Vsetínsku. Odtud posádky pojedou přes Pustevny, Trojanovice, Frenštát pod Radhoštěm, Bordovice, Veřovice a Štramberk do Kopřivnice.

V Kopřivnici si lidé budou moci vozidla prohlédnout na parkovišti společnosti Tatra Trucks za kolejemi poblíž závodní jídelny. „Příjezd prvních vozů je očekáván kolem 11:30,“ uvedla Macháčková. Vozy budou z města odjíždět postupně, poslední odjedou pravděpodobně kolem 17:00 zpět na Prostřední Bečvu.

Sraz aut, kde neuslyšíte jediný motor. ElektroFest přinesl i setinovou rallye

AutoMoto

Rallye pořádá Tatra Veteran Car Club Kopřivnice, který letošní 53. ročník věnoval památce Karla Lopraise, závodníka, jenž přivedl do motoristického světa mnoho nadšenců spjatých nejen se značkou Tatra. Šestinásobný vítěz kategorie kamionů na Rallye Dakar zemřel na konci loňského roku.

Prezidentka klubu Alena Čípová z uvedla, že v dubnu pak zemřel Peter Baliga, který také patřil mezi pravidelné účastníky Rallye Beskydy. „Společně na ně zavzpomínáme. Kromě toho si připomeneme rovněž 125. výročí od vyrobení prvního osobního automobilu Tatra Präsident,“ uvedla Čípová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám